hoogladult.blogg.se

Kay yow doing the wolf simbl
Kay yow doing the wolf simbl












kay yow doing the wolf simbl

Nutričné ​​hodnoty na 100g: Energia: 1970 kJ / 470kcal Tuky: 30,25g - z toho nasýtené mastné kyseliny 3,33g, mononenasýtené mastné kyseliny 2,3g, polynenasýtené mastné kyseliny 23,67g, Sacharidy: 17,35g - z toho cukry 2,83g Bielkoviny: 16,54g Soľ: 0,044g Vláknina: 34,4gĭňa 22. Látky obsiahnuté v 100g chia semienok (V zátvorkách sú uvedené odporúčané denné dávky) Dobre všetko premiešajte a dajte aspoň na dve hodiny do chladničky. V menšej miske zmiešajte všetky ingrediencie a pridajte podľa chuti napríklad aj goji, sušené čučoriedky, malinové pyré atď. vanilka, alebo vanilkový extrakt (voliteľne).1 šálka medu, javorového sirupu, trstinového cukru (podľa chuti).1 šálka kokosového, mandľového, alebo konopného mlieka.Môžete ale aj trochu experimentovať a vyskúšať si napríklad šalvie puding. Cukrári a pekári využívajú ich vlastnosti viazať na seba vodu, preto ich pridávajú do svojich výrobkov, ktoré zostávajú dlhšie vláčnejšie. Je ale možné si ich pridávať napríklad do jogurtu, tvarohu, kaší, dezertov, šalátov, alebo je možné použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok. Semienka majú neutrálnu chuť a ihodia sa pre priamu konzumáciu. Táto vlastnosť je významná predovšetkým pre vytrvalostných športovcov, pretože semienka udržujú vodu v tele a zaisťujú tak pozvoľné a pravidelné hydratovanie organizmu pri dlhšej fyzickej záťaži, ale okrem toho sa pozvoľna uvoľňujú aj omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Po namočení do vody, prípadne inej tekutiny, asi po 15 minútach vznikne okolo každého semienka gélový obal. Neoceniteľnou vlastnosťou potom je, že semienka na seba viažu vodu.

kay yow doing the wolf simbl

Mimo to sa v nich nachádza aj celý rad ďalších stopových prvkov, vitamínov a predovšetkým 26% omega 3 a 6 mastných kyselín. Obsahujú ale tiež dvakrát viac vlákniny ako obilné vločky, trikrát viac železa ako špenát, päťkrát viac vápnika ako mlieko a pätnásť krát viac horčíka než brokolica. Vďaka spolupráci juhoamerických vedcov sa jej pestovanie znovu rozširuje hlavne v Argentíne, Mexiku, Peru a Bolívii a na svetové trhy sa tak dostávajú semienka, ktorá bola predtým tak vzácna, že sa používala ako platidlo.Ĭhia podporujú normálne trávenie, majú glykemický index 2.8, takže sú vhodné aj pre osoby so zvýšenou hladinou cukru v krvi a vďaka tomu, že neobsahujú lepok, ich môžu bez problémov konzumovať aj celiatici.














Kay yow doing the wolf simbl